Όλο και περισσότεροι Ρώσοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων, το Πρόγραμμα της  „Χρυσής Βίζας“ προσελκύει στην Ελλάδα κυρίως Ρώσους και Κινέζους,  αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του themovechannel.com.

Οι επενδυτές από τη Ρωσία και την Κίνα κυριαρχούν ανάμεσα στους υποψηφίους  αποδέκτες του Προγράμματος, που παρέχει άδεια παραμονής στη χώρα με την αγορά ακινήτου αξίας τουλάχιστον 250 χιλ. ευρώ.

Τα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου  Οικονομικών  δείχνουν, ότι από την έναρξη του Προγράμματος έως τα τέλη του Ιανουαρίου χορηγήθηκαν 1 573 άδειες παραμονής  στους επενδυτές ακινήτων από τρίτες χώρες.

Η πιο μεγάλη ομάδα ξένων επενδυτών είναι οι Κινέζοι,  οι οποίοι έλαβαν 664 άδειες. 348 Ρώσοι επίσης απέκτησαν τη Χρυσή Βίζα στην Ελλάδα. Ακολουθούν επενδυτές από την Αίγυπτο, Λίβανο και Ουκρανία  με  77, 73 και 67 άδειες αντίστοιχα.

Συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών των επενδυτών, ο συνολικός αριθμός των θεωρήσεων που χορηγήθηκαν υπερβαίνει  τις 3 800, όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας έφερε την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017 στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των πιο περιζήτητων προορισμών για την αγορά ακινήτων.

Μετάφραση από ρωσικά

 Πηγή: http://www.rutv.bg