Ποιοί είμαστε

Το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2014 με σκοπό να γίνει μια σταθερή γέφυρα στις οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις της Ελλάδος με τον χώρο της Ρωσίας και της Ευρασίας, όπου τη δεκαετία του ΄90 του 20ου αιώνα γεννήθηκαν νέα ανεξάρτητα κράτη.
Η γεωγραφία των σχέσεων μας είναι ευρύτερη, όπως και το εύρος των ενδιαφερόντων μας. Κάθε χώρα διαθέτει το δικό της πλούτο και τη δική της παραγωγή, ειδικεύεται στην παραγωγή αγροτικών ή βιομηχανικών προϊόντων, στην ανάπτυξη τεχνολογίας ή τεχνογνωσίας, παρέχει υψηλές υπηρεσίες σε ποικίλες κατηγορίες τουρισμού αποτελώντας μεγάλη δεξαμενή του τουριστικού κόσμου, που κάθε χρόνο περιμένει νέους προορισμούς, νέες εκπλήξεις και νέες συγκινήσεις.
Το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» φιλοδοξεί να γίνει εκείνος ο κρίκος, που θα βοηθήσει στην ενίσχυση και προώθηση νέων συνεργασιών αλλά και στην πραγματοποίηση παλιών επιθυμιών.
Ένας ακόμα μεγάλος στόχος μας είναι η ανάπτυξη και προώθηση των σχέσεων στον τομέα πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Εκπροσωπούμε την πολυπολιτισμικότητα, η οποία χαρακτηρίζει τον κόσμο μας, αλλά πρωτίστως υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τον πλούτο της ελληνικής και της ρωσικής γλώσσας, του μεγάλου ελληνικού και μεγάλου ρωσικού πολιτισμού, ανακαλύπτοντας άπειρα συναπαντήματά τους στα πάνω από χίλια χρόνια της κοινής τους πορείας.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΝΤΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ

Η φυσική ήταν και παραμένει μια μεγάλη αγάπη, η διερμηνεία και η μετάφραση – ο έρωτας και το Αβανγκάρντ – σκοπός της ζωής.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΡΙΤΣΕΦΣΚΑΓΙΑ

Γεννημένη στην Μόσχα, απόφοιτος του τμήματος Κλασικής φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας (MGU, 1980). Ζει στην Ελλάδα από το 1983. Από το 1999 έως το 2011 εργαζόταν στη ρωσόφωνη αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκός Κούριερ» (2005-2011 ως Αρχισυντάκτης), συνεργάτης έως και σήμερα λογοτεχνικών περιοδικών της Αθήνας, μόνιμος συνεργάτης (2005 – έως σήμερα) στο Ένθετο «Αναγνώσεις» Γραμμάτων και τεχνών της αθηναϊκής εφημερίδας «Αυγή». Έχει εκδώσει βιβλία της στα ελληνικά και ρωσικά. Μεταφράζει λογοτεχνία και θέατρο στα ρωσικά και ελληνικά. Αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού στη ρωσική και ελληνική γλώσσα www.greekorbis.gr (2012- έως σήμερα). Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» (2014 έως σήμερα).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Γεννημένη στην Αθήνα, απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (2008) και κάτοχος MSc. στην Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία (2011) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2012 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα Γεωφυσικής και Γεωθερμίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Διεθνούς οργάνωσης Βιοπολιτικής (2009-2011), επιστημονικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Κρήτης –παράρτημα Χανίων (2013-01/2015), ενώ έχει συνεργαστεί και με ιδιωτικές εταιρείες σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης. Επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» (2014 έως σήμερα).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΒΝΟΣ

Γεννημένος στην Καστοριά, σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετέπειτα Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Κάτοχος Msc. στο τμήμα Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πρόγραμμα ‘Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία’, τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ .Συμμετοχή σε παραστάσεις, περιοδείες, διδασκαλίες και σεμινάρια στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση (Δημόσια & Ιδιωτικά ΙΕΚ, Κολλέγια) καθώς και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2015 υπεύθυνος επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης “AVANTGARDE”.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΩΝΑΣ

Γεννημένος στη Μελβούρνη ,τελειόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγητής μουσικής και καλλιτεχνικός διευθυντής σε ωδεία της Αθήνας και της επαρχίας από το 1982 έως σημερα. Είναι διπλωματούχος κλασσικής κιθάρας και πτυχιούχος αρμονίας αντίστιξης φούγκας ενοργάνωσης πνευστών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου βιολιού μονωδίας και όλων των λαϊκών οργάνων. Είναι συγγραφέας πάνω από 40 βιβλίων μουσικής που αφορούν μεθόδους εκμάθησης και ρεπερτόριο.