Φθηνά πακέτα διακοπών στην Ελλάδα για Ρώσους των βόρειων τμημάτων της Ρωσίας

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 800.000 – 850.000 Ρώσων αναμένει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπο Ευσταθίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, η Ρωσία αποτελεί σημαντική αγορά για την Ελλάδα και το προξενείο της Ελλάδας εκδίδει visa πολλαπλών εισόδων με μεγάλη διάρκεια. Φέτος έχουν εκδοθεί περισσότερες από 550.000, μερικές από τις οποίες έχουν 3ετή διάρκεια. Στόχος είναι, με την πολιτική αυτή να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο μέσα στο 2017, είπε.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας έκανε ειδική αναφορά στο ελληνικό μοτίβο διακοπών (ήλιος – θάλασσα – πολιτισμός – Ιστορία) που αποτελεί ένα ιδιαιτέρως θελκτικό τετράπτυχο για τον Ρώσο τουρίστα. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στην ελληνική γαστρονομία καθώς και στο πλούσιο πρόγραμμα εκδρομών που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφές με το Ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να καταρτιστούν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των εκτός σεζόν περιόδων που θα παρέχουν εξαιρετικά χαμηλού κόστους πακέτα διακοπών σε Ρώσους που προέρχονται από τα βόρεια τμήματα της Ρωσίας, από περιοχές με περιορισμένη ηλιοφάνεια.