Γιατί οι Αθηναίοι σχηματίζουν ουρές έξω από αυτό το μικρό μαγαζί;

Οι ντυμένες παραδοσιακά με πολύχρωμες φλοράλ ρωσικές στολές κυρίες γυρνούν πίσω από τους πάγκους με τα πιροσκί. Όλων των ειδών: Αλμυρά και Γλυκά. Γιατί ναι. Αν νομίζατε ότι τα πιροσκί γίνονται μόνο με κιμά, τότε πλανάστε και αξίζει πραγματικά τον κόπο να πάτε στο Καλίνκα-Μαλίνκα για να δοκιμάσετε πιροσκί με κοτόπουλο και μανιτάρια, πατάτα, λουκάνικο και γκούντα, λάχανο με μανιτάρια αλλά και γλυκά όπως με ανθότυρο και σταφίδα, σοκολάτα και το κορυφαίο όλων αυτό με τα φρέσκα μούρα (βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο).
Για όσους προσέχουν, όχι, δεν είναι όλα τα πιροσκί τηγανιτά. Υπάρχουν και ψητά τα οποία μάλιστα είναι το ίδιο εκπληκτικά στη γεύση.

«Καλίνκα-Μαλίνκα» αποκαλούνται στα ρωσικά τα κράνα και τα μούρα, τα οποία αποτελούν και γέμιση των πιροσκί, ενώ παράλληλα είναι ο τίτλος ενός δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιού που χρονολογείται από το 1860.

Τα «Καλίνκα-Μαλίνκα» αποτελούν ιδέα δυο ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα αλλά ναι έχουν καταγωγή από τη Ρωσία και οι οποίοι το… έψαξαν πολύ για να βρουν και τελικά να δημιουργήσουν την τέλεια συνταγή για πιροσκί.

Στο μαγαζάκι της οδού Σόλωνος και Μαυρομιχάλη όπου εκτός από τα πιροσκί τα πάντα εκεί μέσα θυμίζουν Ρωσία, οι φολκλόρ στολές, οι μπάμπουσκες και ο πράσινο-κόκκινος διάκοσμος, μπορείς να δοκιμάσεις τις 27 γεύσεις πιροσκί αλλά και γνήσια ρωσική σαλάτα!

«Καλίνκα-Μαλίνκα»: Σόλωνος & Μαυρομιχάλη 2103388358 και Σταδίου 27, 2103316070 (delivery).