Δελφοι-2021: Να μάθουμε ν’ ακούμε και να νιώθουμε το σώμα μας. Ivan Kotik.

Δελφοι-2021: Να μάθουμε ν’ ακούμε και να νιώθουμε το σώμα μας. Ivan Kotik.

Ο Ivan Kotik, επίσης συνεργάτης επί σχεδόν εικοσαετία του Ανατόλι Βασίλιεφ, διδάσκει στους Δελφούς μαθήματα ενέργειας, αν και ο ίδιος προτιμάει να αποφεύγει αυτό τον όρο.

Το βιογραφικό του είναι εξίσου εντυπωσιακό με τα μαθήματά του: στα 43 του έχει τελειώσει Σχολή μηχανικών αεροπορίας, Σχολή Γλωσσών Ασίας και Αφρικής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, Σχολή δραματικής τέχνης του Ανατόλι Βασίλιεφ, επί δύο χρόνια σπούδαζε στο Ινστιτούτο Jerzy Grotowski, Σχολή Νέου κινηματογράφου της Μόσχας, τμήμα σεναρίου και σκηνοθεσίας. Ο Ivan Kotik επί 30 χρόνια ασχολείται με πολεμικές τέχνες, 15 χρόνια από αυτά – με μεγάλους Δασκάλους στα μοναστήρια της Κίνας. Είναι ο μοναδικός ρώσος ηθοποιός που έπαιξε στις ταινίες δίπλα στο Τζάκι Τσαν, και συνολικά από το 2011 έως και το 2020 έχει παίξει σε 9 κινέζικές ταινίες, που μάζεψαν εκατομμύρια δολάρια. Το 2019 ο Ivan Kotik πρωταγωνίστησε σε μια σπάνια ρωσική ταινία δράσης, σενάριο για την οποία έγραψε ο αμερικανός σεναριογράφος Robert Orr («Savior»).

Ο Ivan Kotik είναι και ο Αχιλλέας της περίφημης Ιλιάδας σε σκηνοθεσία του Ανατόλι Βασίλιεφ. Είναι ο πολύτιμος συνεργάτης του, που διδάσκει τους μαθητές ν’ ακούνε και να αισθάνονται το σώμα τους, ίσως, το βασικό εργαλείο ενός ηθοποιού.

Πλήρη συνέντευξη με τον Ivan Kotik θα δημοσιευτεί αμέσως μετά το τέλος των σεμιναρίων στους Δελφούς