Στα λημέρια του Τσέχωφ

Στα λημέρια του Τσέχωφ

Εργαστήρι του ADOLF SHAPIRO στη Γιάλτα

Το 2021 η πρώτη στάση του Εργαστηρίου για τους σκηνοθέτες του μεγάλου Δάσκαλου Θεάτρου ADOLF SHAPIRO ήταν η Γιάλτα, πόλη της Κριμαίας στις ακτές της Μαύρης θάλασσας, όπου ο Τσέχωφ έγραψε τις Τρεις αδελφές και το τελευταίο του έργο – το Βυσσινόκηπο.

Το σεμινάριο, που διοργανώθηκε από τις 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, παρακολούθησαν σκηνοθέτες από διάφορες ρωσικές πόλεις, καλλιτεχνικοί διευθυντές των μεγάλων κρατικών θεάτρων και οι νέοι σκηνοθέτες των ανεξάρτητων θεάτρων της Ρωσίας.

Παρότι η Γιάλτα είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομα του μεγάλου Ρώσου δραματουργού, ο ADOLF SHAPIRO πρότεινε στους σκηνοθέτες να δουλέψουν με δύο έργα του σύγχρονου δραματουργού από την πόλη Νιζνεβάρτοφσκ της Χαντίας – Μανσίας ή της Γιούγρας, δηλαδή της βαθιάς Σιβηρίας, Αλεξέι Ζιτκόφσκι, νεαρού θεατρικού συγγραφέα μόλις 39 ετών – Το κορίτσι με κεφάλι λύκου και Το Διάστημα.

Ο Αλεξέι Ζιτκόφσκι έγραψε στη σελίδα του στο ΦΒ: «Είναι σοκ και δέος, όταν τα δύο σου έργα αναλύει στο Εργαστήρι του ο  ADOLF SHAPIRO. Ευχαριστώ. Ήταν πολύ ξαφνικό!»

Και για να μην είναι ξαφνικό για όσους θέλουν να παρακολουθούν το 5ο Εργαστήρι του ADOLF SHAPIRO για ηθοποιούς και σκηνοθέτες στην Αθήνα: θα γίνει τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 2021.

Ετοιμαστείτε και δηλώστε συμμετοχή από τώρα στο τηλ. 6977296680 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του AVANTGARDE ginda58@mail.ru