Ο Παραμυθένιος κόσμος της Κάρμεν Ρουγγέρη

Σήμερα στο Θέατρο Κιβωτός το AVANTGARDE συναντά την Κάρμεν Ρουγγέρη, αγαπημένη των παιδιών, μικρών και μεγάλων, που τη γνωρίζουν από τις πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπου πρωταγωνιστούσε, και από τις υπέροχες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά στην Παιδική Λυρική Σκηνή, στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου και σε άλλα αθηναϊκά θέατρα.

Φέτος στο Θέατρο Κιβωτός παίζεται το παραμύθι Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα, το οποίο έγραψε η ίδια η Κάρμεν Ρουγγέρη, εμπνευσμένη από τα όμορφα ρωσικά παραμύθια και τις μελωδίες των μεγάλων Ρώσων συνθετών. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Χριστίνα Κουλουμπή, που μετέτρεψε τη σκηνή του θεάτρου σε παραμυθένιο, φαντασμαγορικό κόσμο και μια κανονική μέρα της εβδομάδας – σε μέρα γενεθλίων ή και Χριστουγέννων.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε για το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα, για το πώς είναι, πώς θα έπρεπε να είναι, και τι κάνει η ίδια για να γίνει η παιδική σκηνή χώρος παιδείας, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να καταλαβαίνουν το ωραίο, να το εκτιμούν και να το επιδιώκουν.

 

 

 

Το ρωσικό παραμύθι Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα  παίζεται στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ (Πειραιώς 115). Κείμενο-Σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνικά-Κοστούμια Χριστίνα Κουλουμπή.

Φωτογραφίες προσέφερε η παραγωγή της παράστασης.