Τα αστέρια της ρωσικής ποπ θα γίνουν… Κύπριοι;

Τα αστέρια της ρωσικής ποπ,  το διάσημο ζευγάρι Αλλα Πουγκατσιόβα (ετών 68) και Μαξίμ Γκάλκιν (ετών 41),  αγόρασαν πριν από λίγους μήνες σπίτι στην Κύπρο και στα τέλη Μαΐου απέκτησαν κυπριακά διαβατήρια, όπως δημοσιεύει το StarHit,  με αναφορά στον δικηγόρο που βοήθησε το ζευγάρι  με τα νομικά έγγραφα.

Η αξία της αγοράς δεν αποκαλύπτεται, αλλά είναι γνωστό ότι για την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας, πρέπει να γίνει  επένδυση από 2 εκατ.ευρώ και άνω.

Το διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας Πουγκατσιόβα-Γκάλκιν (στα δίδυμα παιδιά τους, δηλαδή) να ζήσει ελεύθερα, για μερικά χρόνια ή και για πάντα, σε μια από τις 48 χώρες του κόσμου και να ταξιδέψει χωρίς βίζα σε 170 κράτη, αναφέρει η έκδοση.

Όπως διευκρινίζει το Prian.ru, από 2013, δηλαδή από την αρχή της εφαρμογής του προγράμματος της επενδυτικής υπηκοότητας, στην Κύπρο είχαν χορηγηθεί στους ξένους κοντά 2000 διαβατήρια και οι μισοί εξ αυτών ήταν πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πέραν της αγοράς ακινήτων, οι ξένοι πολίτες μπορούν να επενδύσουν 2,5 εκατ ευρώ σε κρατικά ομόλογα ή σε εταιρείες.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Αλλα Πουγκατσιόβα σχεδιάζει να μετακομίσει στο Ισραήλ. Και ακόμα πιο παλιά υπήρχαν φήμες ότι η ρωσίδα ντίβα, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Ρωσίας, αγόρασε σπίτι στο Μαϊάμι. Η κύρια, όμως, κατοικία-κάστρο του ζεύγους Πουγκατσιόβα-Γκάλκιν παραμένει, όπως φαίνεται, στο προάστιο της Μόσχας.

μετάφραση από τα ρωσικά