Στα αμερικανόπουλα, που παίζουν τον Πούτιν…

(πρόσκληση στα πλαίσια του Φορουμ της Αγίας Πετρούπολης)

Τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση Οικονομικό Φόρουμ-2017 της Αγίας Πετρούπολης  είχαν οι αμερικανικές εταιρείες: 560 άτομα από 140 εταιρείες.  Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, για πρώτη φορά στα τελευταία τρία χρόνια έγινε διμερής διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, στον οποίο κατ εξαίρεση έλαβε μέρος ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο σύμβουλος του Προέδρου, κ. Κομπιάκοφ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλο έργο για την προώθηση του Φόρουμ «ανέλαβε» το Στειτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, που  απαγόρευε στις εταιρίες του κόσμου να συμμετέχουν στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης» , συμπληρώνοντας: “Ελπίζω ότι φέτος οι αμερικανοί εταίροι μας δεν θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις!»

Δήλωσε επίσης, ότι μίλησε στο Φόρουμ με πολλούς επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ. “Μου λένε ότι στην Αμερική έχει γίνει της μόδας να μιλάει ο κόσμος με ρωσική προφορά. Οι ίδιοι μου είπαν ότι τα αγόρια στις αυλές των σπιτιών παίζουν τον Πούτιν…»

“Ίσως, μόλις ξεπεράσουμε τις διαφωνίες,  θα οδηγηθούμε σε εκείνη την προσέγγιση των λαών μας, για την οποία μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν  στη σύνοδο της Ολομέλειας του Φόρουμ”, – ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και σε αυτά τα νέα παιδιά από τις ΗΠΑ που παίζουν τον Πούτιν και που θα γίνουν φοιτητές και νέοι επιχειρηματίες θέλω να πω: ελάτε στη χώρα μας για διακοπές. Τον Οκτώβριο φέτος οργανώνουμε το Παγκόσμιο Φεστιβάλ των νέων και των φοιτητών. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!»