Όταν η Ευρώπη αγάπησε το LADA

Οι πωλήσεις του LADA αυξάνονται για τέταρτο συνεχή μήνα

Οι πωλήσεις των ρωσικών αυτοκινήτων Lada στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνονται για τέταρτο συνεχή μήνα. Έτσι, τον Απρίλιο στην Ευρώπη πωλήθηκαν 402 ΙΧ του VAZ, ήτοι κατά 37,7% περισσότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, όπως ανακοίνωσε το AUTOSTAT με αναφορά στα στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Συνολικά, για τέσσερις μήνες ο όγκος των πωλήσεων αυτών των αυτοκινήτων ξεπέρασε τα 1500 τεμάχια ή +52,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι εμπειρογνώμονες συνδέουν τη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων Lada με την είσοδο στην αγορά της ΕΕ του σεντάν Vesta: στις αρχές του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις αυτού του μοντέλου ξεκίνησαν στην Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Στην ΕΕ εισάγεται η προσαρμοσμένη εκδοχή του μοντέλου Vesta: με κινητήρα Euro-6 αντί Euro-5, πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό και άλλες αλλαγές. Στη Γερμανία το σεντάν στοιχίζει 12 490 ευρώ, με τη σημερινή ισοτιμία είναι σχεδόν 800 χιλ. ρούβλια, όπως αναφέρει το Carscope. Στη Ρωσία τα Vesta στοιχίζουν από 516 έως 706 χιλ. ρούβλια και εκεί  οι πωλήσεις αυτού του μοντέλου επίσης αυξάνονται.

Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση του Avtovaz ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει το 2017 να αυξήσει τις εξαγωγές κατά 50%.

Μετάφραση από τα ρωσικά

Πηγή: Newsru.com