Άρθρο από τη Ναυτεμπορική για το master class του Αdolf Shapiro


πηγή: naftemporiki.gr

Έπειτα από τα σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (χειμώνας 2017) και πριν από τα μαθήματα στο Λύκειο Επιδαύρου (Ιούλιος 2017), ο μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης, δάσκαλος και θεωρητικός Θεάτρου Αdolf Shapiro κάνει μια στάση στην Αθήνα για να παραδώσει ένα εξαιρετικής σημασίας εβδομαδιαίο σεμινάριο με θέμα «Από το κείμενο στη σκηνή. Θεωρία και Πρακτική».

To master class διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE», από τις 8 έως τις 15 Μαΐου, στον χώρο του KODOSTAGE.

Ο Αdolf Shapiro θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στη δραματουργία του Τσέχοφ, του Γκόρκι, του Μπρεχτ. Mετά την τεράστια επιτυχία του «Βυσσινόκηπου» σε σκηνοθεσία του Shapiro στο ιστορικό τσεχοβικό Θέατρο Τέχνης της Μόσχας,  η παράσταση ταξιδεύει φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και του Καναδά. Το 2016, ο Αdolf Shapiro σκηνοθέτησε την όπερα «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι, στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, με την Άννα Νετρέμπκο στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Shapiro έχει ανεβάσει παραστάσεις σε Αμερική και Καναδά, Κολομβία, Βενεζουέλα, Γερμανία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Φινλανδία και Κίνα. Φέτος, για πρώτη φορά, θα διδάξει στην Ελλάδα για Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Πληροφορίες
KODOSTAGE, Κορόρη 23 & Αιόλου 45 στο Μοναστηράκι.
Από 8 έως 15 Μαΐου κάθε μέρα (πλην της Κυριακής 12 Μαΐου) από 12.00 έως 16.00 Παρέχεται διερμηνεία στα ελληνικά. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 697 729 6680