Άρθρο από το Βήμα για το master class του Αdolf Shapiro


πηγή: tovima.gr

Μετά από τα σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (χειμώνας 2017) και πριν από τα μαθήματα στο Λύκειο Επιδαύρου (Ιούλιος 2017), ο Μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης , δάσκαλος και θεωρητικός Θεάτρου Αdolf Shapiro κάνει μια στάση στην Αθήνα για να παραδώσει ένα εξαιρετικής σημασίας εβδομαδιαίο σεμινάριο με θέμα «Από το κείμενο στη σκηνή. Θεωρία και Πρακτική».

To master class διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» σε συνεργασία με το ΚODOSTAGE (Καρόρη 23 & Αιόλου 45, Μοναστηράκι, Αθήνα).

Ο Αdolf Shapiro θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στη δραματουργία του Τσέχοφ, του Γκόρκι, του Μπρεχτ. Mετά την τεράστια επιτυχία του Βυσσινόκηπου σε σκηνοθεσία του Shapiro στο ιστορικό τσεχοβικό Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, η παράσταση ταξιδεύει φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και του Καναδά. Το Έτος του 2016 ο Αdolf Shapiro έκλεισε, σκηνοθετώντας την όπερα Μανόν Λεσκο του Πουτσίνι στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, με την Άννα Νετρέμπκο στον ομώνυμο ρόλο. Ο Αdolf Shapiro έχει ανεβάσει παραστάσεις στην Αμερική και σον Καναδά, στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, στη Γερμανία και την πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Φινλανδία, στην Κίνα και στην Ελλάδα. Φέτος για πρώτη φορά θα διδάξει στην Ελλάδα για Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του KODOSTAGE στη διεύθυνση Κορόρη 23 & Αιόλου 45 στο Μοναστηράκι από τις 8 έως 15 Μαΐου 2017 κάθε μέρα (πλην της Κυριακής 12 Μαΐου) από 12.00 έως 16.00 Παρέχεται διερμηνεία στα ελληνικά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: AVANTGARDE Ντίνα Σαράντη (+30) 697 729 6680 e-mail: saranti@hotmail.com KODOSTAGE Χρήστο Βλάσση (+30) 697 728 7831 e-mail: kodo@otenet.gr