Με πάνω από 900.000 Ρώσους τουρίστες κλείνει το 2016 για την Ελλάδα

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ τείνει να σπάσει ο τουρισμός των Ρώσων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Tour Operators της Ρωσίας περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2016 επιβεβαιώνοντας τις παλαιότερες προβλέψεις του προϊστάμενου του ΕΟΤ Μόσχας Πολύκαρπου Ευσταθίου ο οποίος – αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση του ATOR – υπογράμμισε τη σημασία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης με ελληνικές πόλεις στην αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Όλα δείχνουν πως το 2017 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τους ρωσικής καταγωγής τουρίστες στην Ελλάδα δεδομένου του προγραμματισμού δημιουργίας καινούριων απευθείας πτήσεων μεταξύ Σαμάρας και Αικατερίνμπουργκ με την Κρήτη και Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης με την Καβάλα. Στο πρόγραμμα του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται επίσης αεροπορικές συνδέσεις ρωσικών πόλεων με την Καλαμάτα, την Αγχίαλο, το Άκτιο, την Άραξο και την Σκύρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η επιλογή των Ρώσων για Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι του 2016 η Ένωση Tour Operators της Ρωσίας είχε διαφωνήσει με την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα. Σε σχέση με το 2015 πάντως η τουριστική κίνηση από την Ρωσία αυξήθηκε φέτος κατά 30%.