Μια συνέντευξη με τη Γιοβάννα

Συναντήσαμε την υπέροχη Γιοβάννα στο σπίτι της στην Κηφισια, με ένα πελώριο τζάκι με τζάμια-καθρέφτες, που λειτουργούν σαν συσσωρευτές φωτός, επιστρέφοντάς το στον χώρο, πολλαπλασιασμένο επί δεκάδες φορές.

Και η ίδια η Γιοβάννα  είναι φωτεινό άτομο, και οι φωτεινοί άνθρωποι δεν έχουν ηλικία. Λεπτοκαμωμένη, γελαστή, πάντα ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας, και τέτοιες προτάσεις δεν λείπουν ποτέ, μια και η Γιοβάννα είναι εκπληκτική σε όλα τα είδη τραγουδιού.

Της έλαχε να είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα: ήταν η πρώτη Ελληνίδα, που συμμετείχε σε Διαγωνισμούς  Evrovision (1965), ήταν η πρώτη Ελληνίδα (και αν δεν κάνω λάθος – η μοναδική), που κέρδισε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού στην πόλη Σόποτ της Πολωνίας (1963). Ήταν και παραμένει μοναδική Ελληνίδα τραγουδίστρια, που έδωσε στη Σοβιετική Ένωση 100 συναυλίες  την περίοδο 1963-1966.

Και κανένας, μα κανένας Έλληνας καλλιτέχνης δεν μπορεί να παινευτεί, ότι έχει το κλειδί της ωραιοτάτης γεωργιανής πόλης, Τιφλίδας, όπου η Γιοβάννα ακόμα από την περίοδο των τουρνέ της στη Σοβιετική Ένωση έγινε εθνική ηρωίδα.

Μια κουβέντα μαζί της είναι πάντα απολαυστική. Σήμερα θέλουμε να την μοιραστούμε με τους φίλους του AVANTGARDE.