Ένα λάθος μετέτρεψε σχολική αυλή στη Μόσχα σε φυτεία κάνναβης

Στην αρχή οι αναγνώστες του διαδικτύου πίστεψαν πως πρόκειται για ένα κακόγουστο «τρολάρισμα» στον δήμαρχο της Μόσχας. Η αλήθεια είναι πως οι χρήστες του ελληνικού Facebook υποδέχτηκαν την είδηση – κατασκευασμένη ή όχι – με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Μάλιστα, οι πιο «χαβαλετζήδες» σχεδόν τον επικρότησαν για αυτό που τελικά ο ίδιος δεν έφερε καμία ευθύνη.

Όταν όμως την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Russian Today συνοδευόμενη από τα σχετικά πλάνα, τότε τα πράγματα άρχισαν να γίνονται μάλλον τραγελαφικά.

Η είδηση πληροφορούσε τους τηλεθεατές και κατ’ επέκταση τον υπόλοιπο κόσμο πως από ένα σφάλμα των δημοτικών υπαλλήλων της Μόσχας  στην αυλή ενός από τα δημοτικά σχολεία είχαν τοποθετηθεί 230 φυτά κάνναβης. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν φυσικά άμεση και τώρα αναζητούνται οι άνθρωποι από τους οποίους οι ανυποψίαστοι υπάλληλοι προμηθεύτηκαν τα «περίεργα» φυτά.

Ο πρωτόγνωρος χλοοτάπητας φαίνεται πως καταστράφηκε από τους υπεύθυνους αλλά τα ρώσικα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την υπόθεση δεικτικά… πρωτοφανή.