Πρωτόκολλο στενής συνεργασίας στις μεταφορές υπέγραψαν Ρωσία και Ελλάδα

Πρωτόκολλο της μικτής επιτροπής για τις οδικές μεταφορές υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας και του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή του υπουργείου κύριο Τριαντάφυλλο Παπατριανταφύλλου και η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή του οργάνου δημοσιονομικής υπηρεσίας των ρωσικών μεταφορών κύριο Alexey Dvoynykh, συναντήθηκαν στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής πλευράς.

Η λίστα με τα θέματα της ατζέντας όπως συμφωνήθηκε από τις δυο αντιπροσωπείες είναι η εξής:

Ανταλλαγή οικονομικών και στατιστικών δεδομένων, οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και τρόπος λειτουργίας των μεταφορών, οδικές μεταφορές επιβατών και λειτουργία των μεταφορών σε συνθήκες τακτικής και έκτακτης υπηρεσίας καθώς και άλλα θέματα σχετικά με τις μεταφορές.

Μετά και την υπογραφή του πρωτοκόλλου και εν όψει της διυπουργικής συνάντησης των δυο χωρών για τις μεταφορές, η σχέση των δύο χωρών αναμένεται να γίνει ακόμα πιο στενή στο ζήτημα αυτό, προσδοκία που εξέφρασαν και οι δυο άντρες αμέσως μετά το πέρας της συμφωνίας.