Ψωμί με γεύση Λάρισας στη Μόσχα

Γεύση ελληνική και δη Λαρισαϊκή θα έχει φέτος το ψωμί στη Ρωσία. Η ρωσική Ομοσπονδία Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών, με την υποστήριξη του υπ. Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, διοργανώνει στη Μόσχα το “ευρωασιατικό φόρουμ ψωμιού” και έχει προσκαλέσει τον Λαρισαίο πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας Μιχ. Μούσιο να μιλήσει σ΄αυτό.

Το σλόγκαν του φόρουμ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είναι “το ψωμί σημαίνει ειρήνη” και σκοπός της συνάντησης, όπως σημειώνει στην πρόσκληση ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας Γιούρι Κάτσνελσον είναι να δούμε και να αναλύσουμε τα προβλήματα της βιοτεχνίας ψωμιού κάθε περιοχής και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις σε αυτά.

” Ο χώρος που θα διεξαχθεί είναι μοναδικός, όπου συναντάται η Δύση με την Ανατολή. Ο άνθρωπος πρέπει να προμηθεύεται ψωμί και προϊόντα αρτοποιίας σε ποσοστά που του επιτρέπουν να εξισορροπήσει την δίαιτά του και να καλύψει τις διατροφικές του απαιτήσεις. Δεν είναι όμως μόνο κοινωνικό θέμα, είναι επίσης και πολιτικό. Το φόρουμ θα θεμελιώσει επαφές και ανταλλαγή εμπειριών που θα βοηθήσουν να επιβιώσουμε σε καιρούς οικονομικής αστάθειας. Το πρόγραμμα του φόρουμ περιλαμβάνει την γενική συνέλευση και συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης». Αναμένουμε περισσότερους από 50 Ρώσους και ξένους εκδότες να καλύψουν τις εργασίες του φόρουμ. Σας καλούμε να συμμετάσχετε ως ομιλητής αυτού του φόρουμ” καταλήγει η επιστολή.

Ο κ. Μούσιος απεδέχθη την πρόταση και θα βρίσκεται εκεί για να τους μιλήσει για την υιοθέτηση του μοντέλου του παραδοσιακού ελληνικού φούρνου και της αρτοποιητικής τεχνογνωσίας.