Οι 10 πιο οικονομικές επιλογές για φθινοπωρινά ταξίδια στη Ρωσία

Το φθινόπωρο είναι το τέλος της τουριστικής σεζόν, αλλά και για τους φανατικούς ταξιδιώτες, υπάρχουν πολλές  ενδιαφέρουσες εκδρομές την περίοδο αυτή. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το  RIA Novosti βρήκε ποια είναι τα  10 πιο οικονομικά ταξίδια εντός της Ρωσίας.

  1. Από 1790 ρούβλια (περίπου 25 ευρώ) ξεκινάει η τιμή του αεροπορικό εισιτηρίου από την Μόσχα με προορισμό τις πόλεις Βλαντικαφκάζ, Καζάν, Καλίνινγκραντ, Μαχατσκαλά, Μινεράλνιε Βόντι, Νάλτσικ, Σαμάρα, Σότσι, Σουργκούτ, Τιουμέν και αντίστροφα (από τις πόλεις αυτές προς τη Μόσχα). Πρόκειται για προσφορά της αεροπορικής εταιρείας  UTair. Η προσφορά ισχύει μέχρι την επόμενη άνοιξη, για εισιτήρια διάρκειας μεγαλύτερης των 30 ημερών έως την προβλεπόμενη ημερομηνία της πτήσης.
  2. Οι κάτοικοι του Τόμιτς μπορούν να επισκεφθούν το Αλτάι, καθώς το εισιτήριο έως το Μπαρναούλ στοιχίσει μόλις 985 ρούβλια (13,5 ευρώ). Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής στοιχίζει 1970 ρούβλια (27,5 ευρώ). Κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα υπάρχουν πτήσεις από το Μπαρναούλ και το Τομσκ, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα τέλη του Οκτωβρίου. Οι τιμές αυτές είναι προσφορά της αεροπορικής εταιρείας krasavia.
  3. Στο Αλτάι με μειωμένες τιμές εισιτηρίων μπορούν να πάνε και οι Μοσχοβίτες. Το εισιτήριο με την εταιρεία S7  για το Γκόρνο Αλτάισκ θα στοιχίζει μόνο 3.000 ρούβλια (41,5 ευρώ). Ο συγκεκριμένος αερομεταφορέας  διαθέτει και  επιδοτούμενα εισιτήρια από το Νοβοσιμπίρσκ και το Βλαδιβοστόκ με προορισμό πόλεις της Σιβηρίας, της Άπω Ανατολής και της Καμτσάτκα.
  4. Οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης μπορούν να επισκεφθούν τους καταρράκτες Ρουσκεάλα στην Καρελία, την αρχαία πόλη Σορταβάλα, την λίμνη Σβέτλογιε (σ.σ.Φωτεινή) και το μαρμάρινο φαράγγι μόλις με  2772 ρούβλια (38,5 ευρώ). Είναι προσφορά της εταιρείας Khokhloma-Tour. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται και η μετάβαση με τουριστικό λεωφορείο σε όλα τα σημεία της διαδρομής  και εκδρομές.
  5. Το εισιτήριο μετ επιστροφής από την Μόσχα με προορισμό την Κριμαία και συγκεκριμένα την   Συμφερούπολη θα στοιχίζει μόνο 5500 ρούβλια (76,8 ευρώ). Αυτή είναι η τιμή προσφοράς, που θα ισχύει για διάφορες ημερομηνίες από τον Οκτώβριο, της αεροπορικής εταιρείας S7. Οι πτήσεις είναι απευθείας.
  6. Οι κάτοικοι των άλλων περιοχών της χώρας μπορούν επίσης να επισκεφθούν τη χερσόνησο της Κριμαίας με μειωμένες τιμές εισιτηρίων. Για παράδειγμα, το εισιτήριο από το Τσελιαμπίνσκ με προορισμό την  Συμφερούπολη θα στοιχίζει 3750 ρούβλια (52,37 ευρώ), από το Ροστόβ επί του Ντόν  2500 ρούβλια (35 ευρώ). Η προσφορά της  αεροπορικής εταιρείας Ural Airlines ισχύει για τους Ρώσους ηλικίας έως  23 ετών, για τους συνταξιούχους και τα άτομα με αναπηρία. Πλήρης κατάλογος με τις 9 πόλεις από τι οποίες θα γίνονται οι αναχωρήσεις υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
  7. Οι Μοσχοβίτες και οι κάτοικοι του Κρασνοντάρ μπορούν να επισκεφθούν ο ένας την πόλη του άλλου με εισιτήριο μετ’ επιστροφής που θα στοιχίζει μόνο 3840 ρούβλια (53,5 ευρώ) ενώ προς ένα προορισμό 1920 ρούβλια (26,5ευρώ). Αναχωρήσεις από τη Μόσχα κάθε Σάββατο, ενώ από το Κρασνοντάρ κάθε Τρίτη. Η τιμή αυτή είναι προσφορά της αεροπορικής εταιρείας «Γιακουτία», η οποία ισχύει μέχρι την άνοιξη.
  8. Εξαιρετική είναι η τιμή του εισιτηρίου  Μόσχα — Αγία Πετρούπολη (και αντιστρόφως) για μερικές μέρες του Οκτωβρίου (για παράδειγμα η 12η Οκτωβρίου), που θα φθάνει 1485 ρούβλια (20,5 ευρώ) και είναι προσφορά της εταιρείας Nordwind Στην τιμή περιλαμβάνονται και οι αποσκευές.
  9. Οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης μπορούν να επισκεφθούν την γενέτειρα του Εμμανουήλ Κάντ (Immanuel Kant) και επιστρέψουν  στην βόρεια  πρωτεύουσα μόνο με 4834 ρούβλια (67,5 ευρώ). Η ίδια προσφορά ισχύει για τους κατοίκους του Καλίνινγκραντ. Είναι προσφορά της Ural Airlines και ισχύει για τον Οκτώβριο.
  10. Για εκείνους που υποφέρουν από αεροφοβία, υπάρχει μια ειδική προσφορά των Ρωσικών Σιδηροδρόμων που λέγεται «η επιτυχής Τρίτη». Πρόκειται για μια προσφορά με μειωμένα εισιτήρια που αφορούν τη διαδρομή Αγία Πετρούπολη — Βορονέζ και Μπέλγκοροντ (και αντίστροφα), Βαλντικαβκάζ — Άντλερ (και στις δύο κατευθύνσεις), Εκατερινεμπουργκ- Πριόμπγιε  (και στις δύο κατευθύνσεις). Όσο πλησιάζουμε τις εορτές του  Νοεμβρίου, οι τιμές των σιδηροδρομικών εισιτηρίων θα αυξηθούν, γι αυτό προγραμματίστε το ταξίδι σας από τώρα!