Ημερίδα Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας & Συνεργασίας

Στη φιλόξενη αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 ημερίδα του ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με θέμα : ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ και ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ

Οι διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προσωπικότητες των Μεγάλη Αικατερίνη, Πούσκιν, Καποδίστριας, Βαρβάκης, Χατζηκώνστας,  στην συμβολή των Ηπειρωτών στον αγώνα του 21, στον Πόντιο κοσμοναύτη Θόδωρο Γιουρτσίχιν και στον Δάσκαλο του Μπεσλάν Ιβάν Κανίδη αλλά και στα ίχνη της Ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας, Δημοτικοί άρχοντες, διπλωμάτες, αξιωματικοί, εκπρόσωποι της πνευματικής και επιχειρηματικής ελίτ, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου. Δε θα μπορούσε προφανώς να λείπει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE». Η ομιλία της Ευγενίας Κριτσέφσκαγια με θέμα «Στα ίχνη της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα» ήταν πολύ εμπεριστατωμένη και έδωσε στο πολυπληθές ακροατήριο την ευκαιρία να ενημερωθούνε για το άγνωστο “εν πολλοίς” αυτό θέμα.

Η Ημερίδα ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια φιλίας Ελλάδας Ρωσίας.

Για να δείτε το δελτίο τύπου της ημερίδας πατήστε εδώ.

Για να δείτε την ομιλία της Ευγενίας Κριτσέφσκαγια πατήστε εδώ. Η παρουσία της αντιπροέδρου του AvantGarde εκτιμήθηκε ιδιαίτερα