Δελφοί-2021: Ζωντανό σώμα ήχου του Ilya Kozin

Δελφοί-2021: Ζωντανό σώμα ήχου του Ilya Kozin

Μην ξεγελάσει κανένα το νεαρό της ηλικίας και της εμφάνισής του Ilya Kozin που διδάσκει εκφορά λόγου στην ομάδα του Ανατόλι Βασίλιεφ φέτος στους Δελφούς, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια. Ο ίδιος παραδέχεται, ότι κι εκείνος, όταν ήρθε στο εργαστήρι του μεγάλου δάσκαλου, δεν πίστευε στο σύστημα, στο ότι ένας ηθοποιός μπορεί να στέλνει τον ήχο πέρα από κάθε χώρο, στο Διάστημα.

Ήταν πολύτιμος συνεργάτης του Ανατόλι Βασίλιεφ στην προετοιμασία των ηθοποιών για την παράσταση της Μήδειας το 2008, και η ομάδα της Μήδειας γνωριζε πολύ καλά, τι και ποιον θα συναντήσει. Οι υπόλοιποι φοιτητές στην αρχή αντέδρασαν, όπως και ο ίδιος ο Ilya 20 χρόνια πριν, και μόνο όταν τη δεύτερη κιόλας μέρα των μαθημάτων οι φωνές τους ενώθηκαν και γέμισαν όχι μόνο τον χώρο των Δελφών, αλλά πέταξαν και πέρα, προς τη Γκιώνα, κατάλαβαν, τι εστί το Σύστημα Βασίλιεφ και τι θαύματα μπορεί να κάνει.

Δεν είναι σίγουρο, ότι όλοι οι σπουδαστές έχουν διαβάσει το τρίπτυχο της έκδοσης των Δελφών για το ταξίδι της ομάδας του Βασίλιεφ στην Ελλάδα. Ο Ilya Kozin είναι πολύ γνωστός ηθοποιός, παιδαγωγός και σκηνοθέτης με πλούσια καλλιτεχνική βιογραφία και φήμη. Μετά από μαθήματα μαζί του οι ηθοποιοί αναγνωρίζουν, ότι σαν να αρχίζουν να μαθαίνουν να μιλάνε ξανά…