Συνάντηση κολοσσών


Ο ADOLF SHAPIRO συναντά στο BOLSHOI τον PLACIDO DOMINGO

Η Μόσχα περιμένει το μεγάλο γεγονός της 21ης Οκτωβρίου: ο μέγας Plácido Domingo για πρώτη φορά θα διευθύνει την ορχήστρα στην ιστορική σκηνή του του BOLSHOI στην παράσταση «Μανόν Λεσκο» του Τζ. Πουτσίνι σε σκηνοθεσία του μέγα Adolf Shapiro. Η παράσταση της 21ης Οκτωβρίου θα είναι μία και μοναδική, με τους Anna Nechaeva, Oleg Dolgov και τον Elchin Azizov σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Plácido Domingo πρωταγωνίστησε στη «Μανόν Λεσκό» 50 χρόνια πριν και από τότε έγινε ένας από τους διασημότερους ερμηνευτές του ρόλου του Ιππότη Des Grieux, και για πρώτη φορά εμφανίστηκε ως μαέστρο το 2007 στην Washington National Opera.

Για το διάσημο Ρώσο σκηνοθέτη Adolf Shapiro η συνεργασία με την όπερα προέκυψε για πρώτη φορά το 2016: η «Μανόν Λεσκό» του Shapiro με την Anna Netrebko στο ρόλο της Μανόν απέσπασε τότε 6 βραβεία του «The Golden Mask» και η παράσταση κρίθηκε ως η καλύτερη της θεατρικής σαιζόν 2016-2017.

Για τη δουλειά του με την όπερα, που δεν έχει καμιά σχέση με τη δουλειά του σκηνοθέτη στο δραματικό θέατρο, ο Adolf Shapiro διηγήθηκε στην Αθήνα στα θεματικά σεμινάρια για Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που εδώ και 4 χρόνια διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE, και τα οποία ο Adolf Shapiro αποκαλεί στις συνεντεύξεις του ανά τον πλανήτη ως «Αθηναϊκό Εργαστήρι» του.