Το AVANTGADRE έκοψε την ΜΕΛΟΠΙΤΑ

Το AVANTGADRE έκοψε την ΜΕΛΟΠΙΤΑ (ρωσική Βασιλόπιτα) με τους καλούς του φίλους

Στις 30 Ιανουαρίου Το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGADRE έκοψε την βασιλόπιτα για το ευτυχισμένο 2018. Η πίτα, την οποία έφτιαξε η φίλη μας Ναταλία, ήταν κατά ήμισυ ελληνική και κατά ήμισυ ρωσική: ελληνική κατά…παράδοση (μια και οι Ρώσοι δεν έχουν αντίστοιχο έθιμο) και ρωσική κατά…συνταγή – μια υπέροχη τούρτα μελιού, που πρωτοπαρασκευάστηκε 200 χρόνια πριν από τον σεφ του Αυτοκράτορα της Ρωσίας, Αλέξανδρο Α΄. Εξού και το αποτέλεσμα: το φλουρί πέτυχε ο…Ελληνορώσος, αγαπημένος φίλος του AVANTGADRE Στέλιος Μάρης, πολιτικός πρόσφυγας εκ Τασκένδης.

Η γιορτή κοπής της πίτας έγινε στο φιλόξενο και πρωτοποριακό χώρο του ΚODO STAGE με οικοδεσπότη τον εκλεκτό φίλο Χρήστο Βλάσση, όπου τον περασμένο Μάιο φιλοξενήθηκε το masterclass του ρώσου σκηνοθέτη Αντόλφ Σαπίρο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και λυπούμαστε για την απουσία εκείνων που για σεβαστούς λόγους δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν μαζί μας.

Ευχαριστούμε τον Νίκο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Κριωνά για την μουσική έκπληξη, που μας ετοίμασαν, για τα αγαπημένα τραγούδια και την θεσπέσια κιθάρα, που μας χάρισαν, την Λαρίσα Ελευθεριάδου, που μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του κλασικού μπαγιάν της, τους αγαπημένους μας ηθοποιούς – Νίκο Ψαρρά και σύζυγό του, σκηνοθέτη Έλενα Καρακούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Νάντια Σπηλιωτοπούλου, Μαριάννα Δημητρίου, Μαρία Μάχου, Νταβίντ Μαλτέζε, Κύνθια Βουκουβαλίδου, και όλους τους φίλους, παλαιούς και καινούργιους, που παρακολουθούν τις δραστηριότητες μας και χαίρονται με τις επιτυχίες μας.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Λήμνου, για τα υπέροχα κρασιά, που μας πρόσφεραν.

Και του χρόνου με ακόμα μεγαλύτερη παρέα!

Καλοτάξιδο το Νέο Έτος για όλους!