Πρεμιέρα του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE στην Αγία Παρασκευή

Φέτος για πρώτη φορά οι Αρχές του Δήμου Αγίας Παρασκευής εμπιστεύτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE να κάνει την πρωτοχρονιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, και να την κάνει α λα ρωσικά.

Η παράσταση-παραμύθι «Μια πρωτοχρονιάτικη νύχτα στη Μόσχα», με κλασικές γιορτινές χειμωνιάτικες μελωδίες ρώσων και ευρωπαίων συνθετών από τον εκπληκτικό ορχηστρικό σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της Λιουντμίλα Λιμόροβα, με γρήγορους ρωικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΠΕΡΙΟΖΚΑ, και με τη συμμετοχή του ίδιου του Παππού Χειμώνα, που ήρθε ειδικά για τη γιορτή μας στην Αγία Παρασκευή, μάζεψε πολλούς θεατές στο ζεστό και άρτια εξοπλισμένο θέατρο του 2ου Γυμνασίου της οδού Νεαπόλεως, που θα ζήλευαν πολλά επαγγελματικά θέατρα της πρωτεύουσας.

Για την ευκαιρία, που δόθηκε στο AVANTGARDE να δείξει τις δυνατότητές του, ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Σπύρο Παπαγεωργίου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας-Πολιτισμού, κ. Πάνο Γκόνη, τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β΄ Εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Τραυλό, και εννοείται – το 2ο Γυμνάσιο της Αγίας Παρασκευής για τη άψογη φιλοξενία και πάση βοήθεια.

Την βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE κ. Ντίνα Σαράντη, η οποία ευχαρίστησε το κοινό, που αψήφισε το τσουχτερό, σχεδόν μοσχοβίτικο κρύο και την καταρρακτώδη βροχή για να συναντήσει τον Ρώσο Παππού Χειμώνα και να παρακολουθήσει την παράσταση.

Ντίνα Σαράντη

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος με το δικό του, καθόλου τυπικό λόγο ζέσταινε την ατμόσφαιρα, κάνοντάς την φιλική, σχεδόν οικογενειακή


και το παραμύθι ξεκίνησε…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μόσχα… Μέχρι τον ερχομό του Νέου Έτους μένει λίγη ώρα, και η Οικοδέσποινα στολίζει το δέντρο, περιμένοντας από λεπτό σε λεπτό τον Παππού Χειμώνα με τα δώρα. Το ρόλο της Οικοδέσποινας έπαιξε η ηθοποιός Ειρήνη Καζάκου.

Ειρήνη Καζάκου Ειρήνη Καζάκου

Η Μόσχα περιμένει τον Παππού Χειμώνα με τα δικά της δώρα – τις κλασικές μελωδίες της μικρής ορχήστρας

Ορχηστρικό Σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της σολίστ Λιουντμίλα Λιμόροβα Ορχηστρικό Σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της σολίστ Λιουντμίλα Λιμόροβα Ορχηστρικό Σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της σολίστ Λιουντμίλα Λιμόροβα Ορχηστρικό Σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της σολίστ Λιουντμίλα Λιμόροβα Ορχηστρικό Σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της σολίστ Λιουντμίλα Λιμόροβα

και τους χορούς.

Χορευτικό Συγκρότημα ΜΠΕΡΙΟΖΚΑ

Το Ρολόι του Κρεμλίνου στον Πύργο Σπάσκαγια (Σωτήρος) αρχίζει να χτυπάει, αλλά ο Παππούς Χειμώνας αργεί. Τον έχει απαγάγει ένας Κλέφτης, που θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του και να κάνει την ορχήστρα να παίζει μόνο γι’ αυτόν και τους χορευτές να χορεύουν μονάχα για τη δική του τέρψη. Τον ρόλο του Κλέφτη έπαιξε κινηματογραφικά ο διακεκριμένος ηθοποιός του Ουζμπεκιστάν Γεννάδιος Πάτσης.

Γεννάδιος Πάτσης

Παράλληλα με την παράσταση στη σκηνή, μια ιστορία της απαγωγής εξελίσσεται στην οθόνη, όπου ο Κλέφτης δεν θέλει με τίποτα να αφήσει τον Παππού Χειμώνα να έρθει στη γιορτή, με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στο 2017!

Ο Κλέφτης όμως έκανε το μοιραίο λάθος: άφησε την Εγγονή του Παππού Χειμώνα να ξεφύγει με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το παιχνίδι… Ο Παππούς Χειμώνας όχι μόνο κατάφερε να απελευθερωθεί (με την βοήθεια του κοινού πάντα!), αλλά ήρθε στη σκηνή για να παίξει με το κοινό. Στο ρόλο του Παππού Χειμώνα – ηθοποιός Βαλέριος Ελεφτέροφ, η Εγγονή του – η μικρή Βαλεντίνη Ζωγράφου.

Βαλέριος Ελεφτέροφ- Βαλεντίνη Ζωγράφου

Ο Παππούς Χειμώνας παίζει με παιδιά και μεγάλους Ο Παππούς Χειμώνας παίζει με παιδιά και μεγάλους

«Η Πρωτοχρονιάτικη νύχτα στη Μόσχα» ήταν η πρώτη συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, πρώτη επαφή με τους δημότες του. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, η υποδοχή θερμή.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους!

Και ένα ιδιαίτερο μεγάλο ευχαριστώ – στους συντονιστές της βραδιάς εικόνας-ήχου-φώτων – Αγγελική Ευσταθίου και κ. Κορίνα από το 2ο Γυμνάσιο.