Διαγωνισμός άρθρου με θέμα το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016


Διαγωνισμό σύντομων άρθρων επ’ ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας διοργανώνει ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον διαγωνισμό υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθώς και η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις σκέψεις τους σε ένα σύντομο άρθρο έως 500 λέξεων σε μια από τις παρακάτω θεματικές:

  – Ελλάδα – Ρωσία: Παρόν και μέλλον

  – Η Ρωσία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι

  – Προσέγγιση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας: Ποια τα επόμενα βήματα

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φοιτητές/φοιτήτριες καθώς και απόφοιτοι Τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης/Δημόσιας Διοίκησης/Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της Ελλάδας. Τα άρθρα πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pspaalumni@yahoo.gr με καταληκτική ημερομηνία την 22α Ιανουαρίου και θα αξιολογηθούν απο ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΣΑΠΕΔΔ.

Τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν τα εξής:

  – Δημοσίευση των άρθρων στην επίσημη σελίδα του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας (www.elru2016.gr).

  – Προώθηση και διάδοση των άρθρων σε εθνικό επίπεδο μέσω αποστολής δελτίων τύπου σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες της επικράτειας.

  – Διάθεση προωθητικού υλικού του Έτους με το λογότυπο του (τσάντα, σελιδοδείκτες, μολύβια, μπλοκ)

  – Επετειακή αναμνηστική σειρά των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα απονέμει στους τρεις πρώτους νικητές τα εξής βραβεία:

  – Ξύλινο παραδοσιακό επιτραπέζιο σκεύος σε μορφή κόκορα, το οποίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική Khokhloma.

  – Συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα με την ιστορία των Ανακτόρων της Αγίας Πετρούπολης.

  – Μικρό πίνακα, δείγμα της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης από το Κουμπάν της Νότιας Ρωσίας που αποτυπώνει παραδοσιακά σπίτια και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.