Ουρές στη Μόσχα για μια μπαμπούσκα Ντόναλντ Τράμπ


Φαίνεται πως το μοσχοβίτικο αγοραστικό κοινό ακολουθεί τις «προσταγές» της επικαιρότητας. Μετά από τις σύγχρονες εκδοχές μπαμπούσκας με τις μορφές του Προέδρου Πούτιν, της Καγκελάριου Μέρκελ ή ακόμα και του Μάο Τσε Τουνγκ ήρθε η ώρα και για την μπαμπούσκα Ντόναλντ Τράμπ.

Τις τελευταίες μέρες, σε κατάστημα σουβενίρ στο κέντρο της Μόσχας, γίνεται κοσμοσυρροή για μια μπαμπούσκα με τη μορφή του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου. Οι αντιδράσεις  των τουριστών στη Μόσχα ποικίλλουν. Ο Μιχίρ από την Ινδία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την καινούρια αυτή εκδοχή μπαμπούσκας αφού «την ανοίγεις και αποκαλύπτεις έναν άλλο εαυτό του Τράμπ» ενώ η Έλενα από την Ιταλία δεν βρήκε απολύτως κανένα νόημα για την κατασκευή της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως παραμονές των αμερικάνικων εκλογών στο κατάστημα δεν κυκλοφορούσε ούτε μια μπαμπούσκα με τη μορφή της Χίλαρι Κλίντον ενώ μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος οι παραγγελίες για μπαμπούσκες με τη μορφή του Ντόναλντ Τράμπ αυξήθηκαν κατακόρυφα.