Βίντεο από την λαμπρές εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας στην Κέρκυρα


Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Ρωσικής Eβδομάδας στην Κέρκυρα, ενώ θα συνεχιστούν στην Λευκάδα.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη ενώ αμέσως μετά ακολούθησε παρέλαση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια και του ναυάρχου Άγιου Θεόδωρου Ουσακώβ.

Στη τελετή μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή,o πρώην δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Θεόδωρος Γραμμένος, ο πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα Νίκος Κανούλας και στρατιωτικοί φορείς καθώς και σωμάτων ασφαλείας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Ελλήνων και Ρώσων, πεσόντων για την πίστη των πατέρων τους» στο νησί Βίδο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε στο ξενοδοχείο Imperial , στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο Χριστιανισμός στον 21ο αιώνα: πως να ξεπεράσουμε την χριστιανοφοβία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έτους Ρωσία – Ελλάδα, και του εορτασμού της 1000ης επετείου του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Συμμετείχαν Ρώσοι εμπειρογνώμονες και πολιτικές προσωπικότητες. Από κερκυραϊκής πλευράς, στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν   ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος,   και ο Πανεπιστημιακός Δημ. Μεταλληνός (δημ. Σύμβουλος)..

Θεσμός για την Κέρκυρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  πριν από μερικά χρόνια με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Ναύαρχο Ουσακώφ  που καθιέρωσαν ο δήμος Κέρκυρας και η Ρωσική πρεσβεία, σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων του νησιού  με τη Ρωσία αλλά και το τουριστικό άνοιγμα στη ρωσική αγορά που συνεχώς διευρύνεται.

Η ρωσική εβδομάδα αποτελεί πλέον θεσμό στην Κέρκυρα. Φέτος συνέπεσε, με τις εκδηλώσεις του Έτους Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας και τα 1.000 χρόνια από τη ρωσική παρουσία στον Άγιο Όρος.