Ο Σεργκέι Λαβρόφ χαιρέτισε τη «Ρωσική εβδομάδα στις Ιονίους Νήσους»


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, απέστειλε χαιρετισμό στους διοργανωτές, συμμετέχοντες και προσκεκλημένους του ρωσο-ελληνικού κοινωνικού φόρουμ με τίτλο «Ρωσική εβδομάδα στις Ιονίους Νήσους».

”Χαιρετίζω από καρδίας τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους  της «Ρωσικής εβδομάδας στις Ιονίους Νήσους».

Την Ρωσία και την Ελλάδα συνδέουν σταθερές παραδόσεις ειλικρινούς φιλίας και γόνιμης  συνεργασίας. Η αμοιβαία συμπάθεια που διακρίνει τους λαούς μας έχει βαθιές ρίζες, που στηρίζονται στις κοινές πνευματικές αξίες  και στην πολιτισμική εγγύτητα, στον πολιτισμό της Ορθοδοξίας.

Την δική του συνεισφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας κατανόησης, καταθέτει και το δικό σας φόρουμ. Το πλούσιο πρόγραμμα του, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες μας να γνωρίζουν από κοντά την πλούσια κληρονομιά, τις παραδόσεις και τα έθιμα, ο ένας του άλλου. Είναι συμβολικό ότι αυτή τη φορά το φεστιβάλ, πραγματοποιείται υπό το ”φώς” του Αφιερωματικού Έτους, που καταλαμβάνει τους πιο διαφορετικούς τομείς, αρχίζοντας από την οικονομία και τον τουρισμό και φθάνοντας έως την επιστήμη και την παιδεία.

Η συνάντηση σας συνδέεται άμεσα με το όνομα του διακεκριμένου Ρώσου και αρχηγού στόλου, του ναυάρχου Φιοντόρ Φ.Ουσακόφ, και απελευθερωτή των Ιονίων Νήσων. Εκτιμούμε το γεγονός ότι στην Ελλάδα, μνημονεύουν  τον ρόλο της Ρωσίας στην υποστήριξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού. Έχω την πεποίθηση ότι οι ένδοξες σελίδες του κοινού μας παρελθόντος είναι ένα σημαντικό βοήθημα, για την ανάπτυξη προς διάφορες κατευθύνσεις των διμερών σχέσεων για το καλό των χωρών μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε εορταστική διάθεση, να αποκομίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις και ότι το καλύτερο”.