Η «τσαρίνα των αιθέρων» θα διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου


Η Γελένα Ισινμπάγεβα θα διεκδικήσει και επίσημα -κατόπιν δικής της δήλωσης- την προεδρία της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, με στόχο να ηγηθεί της προσπάθειας να μπει σε νέα τροχιά ο ρωσικός στίβος, μετά τις κατηγορίες για συστηματικό ντόπινγκ.

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που η «Τσαρίνα των αιθέρων» δεν μπόρεσε να κλείσει την καριέρα της αγωνιζόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ομοσπονδία στίβου έχει ανακοινώσει ότι οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης θα πραγματοποιηθούν στις 9 Δεκεμβρίου: «Πήρα αυτή την υπεύθυνη για μένα απόφαση να ηγηθώ της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και την επιστροφή της μεταξύ των μελών της IAAF»», δήλωσε χαρακτηριστικά η 34χρονη κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια, ήταν τον περασμένο Αύγουστο μία εκ των συνολικά 67 αθλητών, που αποκλείστηκαν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μετά το πόρισμα της έκθεσης που καταρτίστηκε από τον WADA και τις κατηγορίες για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα.

Πρώτο μέλημα της Ισινμπάγεβα, σε περίπτωση εκλογής της δεν είναι άλλο από το να επιστρέψει ο ρωσικός στίβος στις διεθνείς διοργανώσεις. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ντμίτρι Σλιάκτιν έχει παραιτηθεί από τον Ιανουάριο.