Πρόσω ολοταχώς για τη Ρωσία η Εθνική Ελλάδος

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε τον στόχο της. Ηθελε δύο νίκες στα παιχνίδια με Κύπρο και Εσθονία και τις σημείωσε με το ίδιο σκορ, 2-0. Ετσι η «αγαπημένη όλων των Ελλήνων» μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και πλέον θα περιμένει τους Βόσνιους στις 13 Νοεμβρίου στο Φάληρο για το πρώτο από τα τρία ματς – κλειδιά για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού μόλις στο 65ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ με τον Βασίλη Τοροσίδη: Στο δεύτερο κατά σειρά κόρνερ του Μάνταλου ο «Τόρο» σηκώθηκε εντυπωσιακά στην «καρδιά» της εσθονικής άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη της αρχής με την Εθνική να χτυπιέται… αλύπητα από την ατυχία και τους τραυματισμούς. Μετά τους Φορτούνη και Τζαβέλλα που τραυματίστηκαν στο ματς με την Κύπρο, στο Ταλίν μόλις στο 5ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος ζήτησε από τον πάγκο αλλαγή και στο 7’ μπήκε στη θέση του ο Ταχτσίδης. Και σαν να μην έφτανε η αποχώρηση του ηγέτη της άμυνας στο 18’ ο Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Οικονόμου!

γωνιστικά οι αναγκαστικές αλλαγές της μισής άμυνας του Σκίμπε ευτυχώς δεν είχε κόστος. Οι παίκτες του Γερμανού ήλεγχαν τον αγώνα απέναντι στους φλύαρους Εσθονούς που έχασαν κι αυτή με αναγκαστική αλλαγή τον Τενίστε στο 31’. Το μόνο πρόβλημα που είχε η Ελλάδα ήταν στην κατοχή της μπάλας. Η κίνησή της γινόταν με βιασύνη και οι παίκτες έδιναν την εντύπωση ότι θέλουν να δώσουν παιχνίδι στους Εσθονούς. Αποτέλεσμα αφού επιθετικά να είναι ακίνδυνοι και αμυντικά να δέχονται πίεση αφού από το κέντρο περνούσε πιο εύκολα η μπάλα.

Ο Μήτρογλου δεν έπαιρνε μπάλα αλλά και όταν τη δεχόταν ήταν περικυκλωμένος από 2 και 3 αντίπαλους, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μακριά του καθώς οι αποστάσεις των γραμμών δεν ήταν σωστές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πρόθεση να πιέσουν στο δεύτερο μέρος, αλλά το γκολ του Σταφυλίδη με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61’ έκρινε οριστικά την έκβαση του αγώνα, παρότι ο Καρνέζης χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια και εντυπωσιακά στο 71’ (κεφαλιά Πούργε), στο 75’ (σουτ Ζένιοφ) και 83’ (σουτ Καλάστε).

Στο 79’ η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει τέλος στη σεμνή τελετή αλλά η τύχη έπαιξε πάλι παιχνίδι εις βάρος της, με την μπάλα από το σουτ του Μάνταλου να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Ακσάλου και στη συνέχεια αν ο Καρέλης δεν πλάσαρε σωστά.
Τρεις κίτρινες κάρτες (Μπαράνοφ, Ντμίτριεφ – Οικονόμου) έδειξε ο Ούγγρος διαιτητής Ιστβαν Βαντ.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ριμ): Ακσάλου, Ντμίτριεφ (80’ Μοσνίκοφ), Μάριν, Ζένιοφ, Βασίλιεφ, Κλάβαν, Λουτς (69’ Πούργε), Μετς, Καλάστε, Μπαράνοφ, Τενίστε (31’ Καμς).
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (18’ Οικονόμου), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (7’ Ταχτσίδης), Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (87’ Τζιόλης), Μάνταλος, Καρέλης, Μπακασέτας, Μήτρογλου.