Ο Καποδίστριας, το Άγιο Όρος και η βυζαντινή κληρονομιά της Κριμαίας σε forum στη Μόσχα

Η επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών του φόρουμ πολιτιστικών συνδέσμων Ελλάδας και Ρωσίας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους  των δύο χωρών, θα  γίνει  στις 5 Οκτωβρίου 2016 στη Μόσχα.

Το φόρουμ, που θα διαρκέσει δύο ημέρες,   περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές συνδιασκέψεις: Τα 240 χρόνια από τη γέννηση του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια, την 1000ετή  ρωσική μοναστική παρουσία  στο Άγιον Όρος και  τη βυζαντινή  κληρονομιά της Κριμαίας. Σ’ αυτές θα συμμετάσχουν ηγετικά στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων, βουλευτές, κοινωνικοί παράγοντες και  επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

ΟΙ συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές  της ανθρωπιστικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, για τον ρόλο των κοινωνικών οργανώσεων και της λαϊκής διπλωματίας  στις ρωσοελληνικές σχέσεις καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει το Άγιο  Όρος  ως σημαντικότατο πνευματικό και διανοητικό κέντρο της ανατολικής ορθόδοξης πολιτιστικής παράδοσης. Επίσης, στο πλαίσιο του φόρουμ  θα διοργανωθεί θεματική έκθεση.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ρωσική Ένωση Διεθνούς Συνεργασίας (ΡΕΔΣ) η Ένωση Συνδέσμων Φιλίας  Ελλάδας και Κύπρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Μ.Γκορτσακόφ και του Ιδρύματος «Ρούσκι Μίρ» (Ρωσικός Κόσμος).

Η επίσημη  τελετή έναρξης του φόρουμ θα αρχίσει στις 10.00, στις 5 Οκτωβρίου του 2016, στην αίθουσα συνεδρίων Νο1 του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας (Μόσχα, Πλατείας Σμολένσκαγια, αριθμός 30,κτίριο 2). Την δεύτερη μέρα οι  εργασίες θα συνεχιστούν στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Μόσχα, πλατεία  Μιούσκαγια, αριθμός 7, κτίριο 1)

Για να συμμετάσχει κάποιος στο φόρουμ  θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση  ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: orum102016@gmail.com