Έρωτας με κρυφή κάμερα


Κάποτε σε ένα μπαρ

Από τον κύκλο της AVANTGARDE_ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ «Έρωτας με κρυφή κάμερα»

Όταν ο κόσμος  – υλικός και άϋλος – αλλάζει μέσα σε μια μέρα, είναι λογικό να αλλάξουν και οι ανθρώπινες σχέσεις, με πρώτη και πλέον ευαίσθητη – τον έρωτα. Και αν στο μυθιστόρημα του Μάρκες η χολέρα και η καραντίνα γίνεται κάλυψη για ένα παράνομο έρωτα, η σημερινή καραντίνα όχι μόνο βάζει σε δοκιμασία κάθε έρωτα – νόμιμο και μη – απειλώντας ταυτόχρονα να αλλοιώσει στο μέλλον κάθε τρυφερή εκδήλωσή του, με πρώτη και καλύτερη – το άγγιγμα.

Πώς είναι τελικά ο Έρωτας στα χρόνια της καραντίνας; Και το βασικό: πώς θα είναι εφόσον λήξει ο πρώτος συναγερμός; Οι χώροι που τον στέγαζαν κάποτε – τα καφέ και μπαρ – θ’ ανοίξουν και πάλι, αλλά, όπως εικάζεται, με την προϋπόθεση να φορούν μάσκες και γάντια οι υπάλληλοι, αλλά και οι πελάτες.

Ζητήσαμε από τους φίλους και συνεργάτες μας να μας πουν – ή καλύτερα να μας δείξουν – τη δική τους άποψη για τον έρωτα στα χρόνια της καραντίνας και μετά τη καραντίνα. Η πρώτη απάντηση μας ήρθε από τη Μόσχα: ο σκηνοθέτης και παραγωγός Σεργκέι Καζαρνόφσκι με τη βοήθεια του Ματβέι Λασκο μας θυμίζει με ένα νοσταλγικό βίντεο και τη μουσική του Μισέλ Λεγκράν πώς ήταν ο έρωτας στον παλιό καλό κόσμο…