Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ελλάδας – Ρωσίας ξανά «στη σέντρα»


Φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τη συμμετοχή βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας και της Ρωσίας διοργάνωσε χθες η ΔΕΘ Helexpo σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την υποστήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό και ρωσικό ποδόσφαιρο δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκε ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο αποκαλούμενος και «Νουρέγιεφ της μπάλας», που το 2003 ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής των τελευταίων δεκαετιών. Από τη ρωσική πλευρά τιμήθηκε ο Σεργκέι Σάβλο, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί με τη Σπαρτάκ Μόσχας και τη Ραπίντ Βιέννης και έχει στο ενεργητικό του περίπου 20 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ το 1979-1981.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ και των παράλληλων εκδηλώσεων της ρωσικής συμμετοχής παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ